Sprememba otroškega programa: Ribič Pepe se seli v Dom kulture Kamnik

Organizatorji Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine si kljub slabi vremenski napovedi prizadevamo, da bi izpeljali začrtani program v celoti. Redno spremljamo najbolj aktualno vremensko napoved ter se o morebitnih spremembah programa odločamo sproti. Da bi zaščitili naše najmlajše obiskovalce in jim zagotovili, da si bodo program namenjen njim ogledali na suhem, smo nekoliko spremenili otroški program.

Sobota, 7. september

Vse otroke še vedno vabimo na interaktivno otroško predstavo Čebelici Tinka in Tonka v parku Evropa ob 16.00 kot predvideno. Pri tem bomo zagotovili, da bo dogajanje potekalo na suhih tleh, v primeru dežja pa bo predstava v Galeriji nad Kavarno Veronika. Delavnice, ki naj bi prvotno potekale od 10. do 18. ure, pa so odpovedane, saj izvajalci za izvedbo potrebujejo stalno suho površino. V zameno smo v program dodali otroško delavnico »Noše naših prednikov«, ki bo v soboto ob 11. uri potekala v Samostanu Mekinje. Otroci si bodo ogledali razstavo Skok čez mejo, spoznali zgodovino noš in oblačilne kulture, sledila pa bo otroška delavnica izdelovanja noš iz različnih materialov. Delavnica bo potekala v sodelovanju z Posudionico i radionico narodnih nošnji iz Zagreba.

Nedelja, 8. september

Nastop priljubljenega Ribiča Pepeta bo potekal v Domu kulture Kamnik ob 11. uri kot napovedano. Vstop ostaja brezplačen. Odpovedano pa je vse ostalo dogajanje v parku Evropa od 10. do 18. ure.

Ostali program 49. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine ostaja nespremenjen. Za sveže informacije spremljajte facebook stran Dnevi narodnih noš oziroma spletno stran narodnenose.si.