sobota, 7. september

GLAVNI ODER NA GLAVNEM TRGU

10.00 Ansambel Lojzeta Ogorevca

11.10 Gledališka in folklorna skupina gluhih Ljubljana

11.45 Folklorna skupina Leščeček iz Veržeja

12.30 Ansambel Veseljaki

14.15 Ansambel Upanje

16.00 Ansambel Lunca

17.45 Kvintet Pomurskih 5

20.30 Večerna zabava

  • Obvezna smer
  • Manouche
  • Andrej Šifrer s skupino

ŠUTNA

14.00, 16.00 in 18.00 Si za ples? – kratke ulične delavnice plesa z AFS France Marolt

PARK EVROPA – otroški FRESH osvežilni kotiček

16.00 Interaktivna otroška predstava Čebelici Tinka in Tonka

Kraljica matica je vsem čebelam naložila ogromno dela. Medtem ko pridna in marljiva čebelica Tinka pridno nabira med, pa čebelici Tonki po glavi rojijo same neumnosti in vragolije. Namesto da bi nabirala med, se zabava in norčuje, ko pa je treba med odnesti v panj, si »sposodi« lonček od pridne čebele Tonke. Še sreča, da so tu otroci, ki Tinki povedo, kdo ji krade med. Tinka pripravi past in poglej, kdo se ujame vanjo.

ODPOVEDANO: 10.00 – 18.00 Otroške delavnice Čebelice moje prijateljice

DOM KULTURE KAMNIK

9.00 – 19.00 Si znaš izdelati zavijačo? – delavnica izdelave zavijač

Foto: Marko Habič, Slovenski etnografski muzej

Udeleženci delavnice se bodo naučili izdelovati zavijače. Delavnica je namenjena izdelovalcem folklornih kostumov, vodjem folklornih skupin, ki se ukvarjajo z načrtovanjem kostumske podobe, garderoberjem, članom folklornih skupin v kulturno umetniških društvih, ki jih tovrstno področje zanima ter vsem ostalim, ki bi se radi posvetili razpisanemu področju. Kotizacija seminarja znaša 30,00 EUR, v ceno je vštet znesek materiala in mentorstvo Rok prijave: 28. avgust 2019.

SAMOSTAN MEKINJE

11.00 Otroške delavnice “Noše naših prednikov”

Otroci si bodo ogledali razstavo Skok čez mejo, spoznali zgodovino noš in oblačilne kulture, sledila pa bo otroška delavnica izdelovanja noš iz različnih materialov. Delavnica bo potekala v sodelovanju z Posudionico i radionico narodnih nošnji iz Zagreba.

20.00 Film in dediščina: Hladna vojna

V primeru slabega vremena bo film predvajan v Domu kulture Kamnik.

Paweł Pawlikowski / Poljska, Velika Britanija, Francija / 2018 / 88 min / francoščina, hrvaščina, italijanščina, nemščina, poljščina, ruščina

Hladna vojna, posvečena režiserjevima staršema in navdihnjena z njuno življenjsko zgodbo, je globoko osebna, z glasbo prežeta zgodba o nemogoči ljubezni v nemogočih časih. Film oskarjevca Pawła Pawlikowskega (Ida) je iz Cannesa odnesel nagrado za najboljšo režijo. Film je izbran, ker je njegova tematika povezana z oblačilno dediščino.

Wiktor in Zula se srečata leta 1949 med ruševinami povojne Poljske. On je izobražen glasbenik, ki po podeželju išče kandidate za državno sponzorirano folklorno skupino, ona je mlada pevka, ki ga očara s svojim temperamentom in samosvojo držo. Čeprav se zdi, da si nista usojena, hkrati ne moreta živeti drug brez drugega. Njuni burni romanci sledimo iz Poljske v vzhodni Berlin, v Jugoslavijo in v pariške jazz klube petdesetih let.

režija Paweł Pawlikowski, scenarij Paweł Pawlikowski, Janusz Głowacki, Piotr Borkowski, fotografija Łukasz Żal, montaža Jarosław Kamiński, glasbeni aranžmaji Marcin Masecki, produkcija Tanya Seghatchian, Ewa Puszczyńska, igrajo Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza, Cèdric Kahn, Jeanne Balibar, distribucija FIVIA – Vojnik

SPREMLJEVALNI PROGRAM VSE DNI FESTIVALA

ŠUTNA

Sejem domače in umetnostne obrti

Rokodelski kotiček – prikazovanje različnih rokodelskih obrti (pred cerkvijo na Šutni)

MAISTROVA ULICA

Sejemska prodaja

GLAVNI TRG

Sejem ustvarjalcev Diversity – express yourself

FRANČIŠKANSKI TRG

Otroški zabaviščni park